Mysterium löst

Jag måste berätta vad som hände inatt! Vi har alla gått och lagt oss och jag är precis på väg att somna när jag hör någon som bankar hårt på vår ytterdörr. Klockan 12.45 på natten. Jag blir livrädd och vågar knappt röra mig, ligger stel som en pinne i sängen. Tänker att någon försöker bryta sig in. Några sekunder senare, nya bankningar. Jag väcker Jenny och vi går upp tillsammans, ser ingen men vågar inte öppna dörren. Malena vaknar också och vi alla är skräckslagna. Vi tänder ytterlampan och lampan i köket för att markera att vi är hemma. 

Vi alla sov väldigt oroligt och låg hela natten med skräckscenarion i huvudet. Men så idag när jag kommer hem från skolan så kommer vår granne fram och säger "det är du som är parkerad på fyran va? Du glömde dina lampor på igår kväll. Jag försökte knacka på men ni låg nog och sov" 

Jag hade alltså glömt en lampa på inne i bilen och det var bara en omtänksam granne som ville meddela om det, och alltså inte någon inbrottstjuv. Puh! Batteriet i bilen var ju förstås urladdat, men det fixade grannkillarna på två sekunder åt mig. Sån himla tur! 
1